Gratis Algemene voorwaarden voor Alternatieve / complementaire therapeuten

GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten) heet een algemene voorwaarden voor alternatieve / complementaire therapeuten ontwikkeld. Deze algemene voorwaarden zijn gratis te downloaden vanaf de login pagina voor therapeuten die aangesloten zijn bij GAT.

 

Klik om naar de login pagina te gaan

 

Direct inzetbaar

Deze algemene voorwaarden zijn zo opgemaakt dat ze na het downloaden eenvoudig aan te passen zijn door de therapeut. De therapeut kan in de grijze velden de eigen indentiteit invullen in het programma Microsoft Word. Vervolgens kan de therapeut het bestand opslaan als PDF en deze delen op de website van de praktijk.

 

Professionalisering van de complementaire sector

Deze algemene voorwaarden zijn met zorg samengesteld door GAT-commissielid Mr. Suzanne van Dijsseldonk. GAT wil daarmee de aangesloten therapeuten helpen bij de professionaliseringsslag van de alternatieve / complementaire sector in Nederland. Sinds de invoering van de Wkkgz is de complementaire sector en de ‘alternatieve genezer’ in het algemeen aan deze professionalisering begonnen. De Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten speelt hier een belangrijke rol in sinds de instelling door rijksoverheid einde 2017. Bij GAT zijn inmiddels meer dan 1700 therapeuten aangesloten.

Het GAT zet zich in om de complementaire sector op een positieve manier te vertegenwoordigen. Zo heeft GAT onlangs het GAT-tuchtrecht ingesteld, de GAT-beroepscode gepresenteerd en vanaf nu kunnen de aangesloten therapeuten gebruik maken van een gratis voorbeeld algemene voorwaarden.

 

Met vriendelijke groeten,

Het GAT-bestuur.