De alternatieve/complementaire zorg wordt gelukkig op waarde geschat door de overheid en de zorgverzekeraars. Zo is er namens Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een continuïteitsbijdrage‐regeling opgezet. Deze zou binnenkort ook beschikbaar moeten zijn voor complementaire zorgverleners die werken met vergoedingen vanuit de aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraars Nederland biedt dit aan in aanvulling op de al bestaande TOZO en TOGS en maken hierbij gebruik van de diensten van Vecozo.

 

Meer informatie over de Continuïteitsbijdrage‐regeling

Meer informatie over de Continuïteitsbijdrage‐regeling.

 

Welke stappen moet ik zetten ter voorbereiding?

 

Wanneer weet ik zeker of alternatieve/complementaire geneeswijzen in aanmerking komen?

Het indienen van Continuïteitsbijdrage‐regeling kan vanaf mei, ter voorbereiding is het belangrijk om een Vecozo account aan te maken, dit is een voorwaarde om in aanmerking te komen.

 

Wat biedt dit voor financieel voordeel?

Er is de TOZO en er is de TOGS vanuit de rijksoverheid maar in een aantal gevallen kom je toch inkomsten te kort. Zorgverzekeraars Nederland kan wellicht iets voor je betekenen. Het zijn nu eenmaal hele bijzondere omstandigheden waarin we samen voor elkaar moeten zorgen. GATgeschillen wilde je deze informatie op dit moment niet onthouden ook al zijn de hoogte en mate van de bijdragen nog niet bekend op dit moment. Het is in ieder geval aan te raden een gratis account aan te maken bij Vecozo ter voorbereiding.

 

TOGS en het praktijkadres verruimde voorwaarde

We zijn trots je te kunnen melden dan mede dankzij onze inspanningen aan de TOGS de SBI code 86919 is toegevoegd, zie de eerdere berichtgeving hierover. Als aanvulling is het nu ook mogelijk de TOGS aan te vragen als je een praktijkruimte aan huis hebt, maar er moet wel aantoonbaar zijn dat deze ruimte een gescheiden toegang heeft. Lees hier over de exacte voorwaarden op de website van de RVO

 

Met vriendelijke groeten,

Jethro van der Wilk.